Ja też to stosuje jako rezerwę na czarną godzinę. U mnie częściej tak, że Piotrek nie zje obiadu albo coś zamówi i mi się nie chce robić dla mnie tylko to wolę coś wyciągnąć z zamrażarki i się cieszyć z zaoszczedzonego czasu. Albo jak wiem że nie zjemy takiej ilości a następnego dnia mam już coś innego itd. Dobrze wiedzieć że z dodatkami też [...]
Zrobiłam minimalą zmianę w treningu, to wersja ostateczna TRENING A 1. Przysiad 3x10 2a. Wiosłowanie sztangą 3x12 2b. Odwodzenie nogi w tył w bramie 3x12 3a.Wyciskanie hantli nad głową 3x12 3b. Pompki szeroko 3x12 4a. Podciąganie na drążku podchwytem 3x12 4b. Plank 3xmax Trening B 1.Martwy ciąg 3x10 2a. Wyciskanie sztangielek (skos dodatni) [...]
Zalaczyl sie glod jak cholera. No I mimo ze sie powstrzymuje przed nadmiernym wydziwianiem z miski, to jednak wyciagnalem maszyne do chleba I zrobilem zaj**isty gryczany chleb! 39g ww na 100g, malo nawet blonnika, a fatu doslowne zero,. Maka ma 0,5/100g Sklad to Woda Maka gryczana Drozdze Sol 5g cukru (dla drozdzy) Nawet zona, wieczny zjadacz [...]
[...] 2. jeśli chodzi o wątróbke to nie daje jej częśćiej niż 1-2 w tyg. Mięsa staram sie zmieniać bazuje na piersiach, chudym schabie, mięsie z ud z kuraa. 3. Jeśli chodzi o chleb just fit to skłąd wygląda tak (jest to chleb z biedry:) woda, ziarno żyta 30%, mąka żytnia (w tym mąka żytnia razowa 19%), siemię lniane 3,4%, drożdże, ocet, ekstrakt [...]
Dżołan, Iza Ci napisała Dietę już teraz układaj bez udziału produków z glutenem, tak więc paluchy, kajzerki i inne pieczywo i makarony wylatują z diety to co u Ciebie robi chleb razowy :-> o Oleju Kujawskim, też Ci wspominała, żeby wywalić no i chciałam rzec, że 3 kg w tak krótkim czasie 8-O Nie ma u mnie chleba razowego. Pisałam wcześniej, że [...]
Wrzucam jutrzejszą miskę. Nie dobiłam do 120g białka. :'-( Ciągle się uczę. Ten chleb ze śniadania, podam skład, bo nie wiem do końca czy udaje zdrowy czy nim jest: woda, mąka żytnia 32% (w tym razowa 18%), ziarno żyta, siemię lniane, ziarno słonecznika 6,7%, sól, drożdże, ocet spirytusowy, ekstrakt słodowy jęczmienno-pszenny ciemny, ekstrakt [...]
[...] do tych 1700 kcal i wydaje się to być nieosiągalne :) do tego czuję się jakbym się objadała jak nigdy w życiu :D ale fakt faktem - takie jedzenie jest PYSZNE! :) Zakwas na chleb żytni na zakwasie jeszcze się robi, więc dzisiaj stworzyłam żytnie bułeczki wg przepisu: Składniki: - 400g mąki żytniej - 100g mąki pszennej - 2 łyżki mąki [...]
[...] 18 kg!!!Znam go dobrze i wiem ze probowal wielu diet i nic.A ta wlasnie pomogla:)Jestem na diecie 2 dzien i mam nadzieje ze wytrwam.Mam pytanko :czy Wy wszyscy nie jecie chleba? zadnego?ja dorwalam jakis chleb Schulstad "Fitness Style" pełen ziaren.W skladzie ma ziarno żyta, woda, mąka zytnia,siemię lniane, drożdze, ekstrakt słodowy [...]
[...] ożywiania niewiele odbiegał do tej pory od Montiego, choc jest kilka rzeczy które musze całkowicie wykluczyć min. moja ukochana kurydzę, ryz biały, arvuz:(( dziś kupiłam chleb, napisze skład: mieszanka wieloziarnista maka żytnia woda sól, drożdże Czy według was jest zgodne z Montim, bo niewiem nic o drożdżach, czy Monti je dopuszcza? Zwykle [...]
[...] pszenną kluchą naładowaną syfem, w tym karmelem amoniakalnym, którego raczej nie chcesz. Celuj w pieczywo żytnie razowe pełnoziarniste, które ma w składzie zakwas, sól, mąkę żytnią razową i wodę (ewentualnie jakieś pesteczki). Dobry chleb nie powinien zawierać niczego więcej. Ostatecznie dopuszczalne są drożdże (ciężko dostać chleb bez nich).
[...] test na nietolerancje pokarmowe i wyszło mi, że mam największą na: gluten, białko krowie i drożdże, ryż. Wyeliminowałam więc pieczywo, kasze, makarony. Zostały mi owoce i chleb i makaron bezglutenowy, ale po tych produktach czułam jak skacze mi insulina , więc wykombinowałam, że wywalę i to. Nie wiem czy dobrze kombinuję, chcę zobaczyć tak [...]
Nie mam poki co, jem to co dobrze toleruje, nie mam jakichs rewolucji jak jem moje rzeczy, ja sama unikam nabialu (moze bez sensu, ale jakos tak wole), tzn jem parmezan, mozarelle, rzadko jakis skyr, ze slodzikow dosladzam erytrytolem, z napojow czasem jakis energetyk wpadnie albo cola zero, ale tez nieczesto. Blonnik staram sie trzymac na [...]
[...] pszennych (gluten obecnie stosowany jest jako konserwant prawie we wszystkich artykułach spożywczych), oraz kazeina z produktów mlecznych. Dawno temu młynarze piekli chleb z tzw. śruty, czyli ziarna z błonnikiem i kiełkami, obecnie mamy bez liku białych, sypkich mąk. Przemysł, szybkie technologie, oszczędność, pośpiech pozbawiły ziarna [...]
tak, chleb kupuje na kromki a jego skład to woda, drożdze, sól, maka żytnia. Ciężko mi nie wliczać warzyw do miski bo i tak mam wrażenie że to za dużo kcal:(
[...] probowalem optymalnej i bardzo sobie ja chwale ale ze tak chwalicie te diete postanowilem sprobowac.. mam 2 ksiazki o mm i caly czas je studiuje. mam male pytanko kupilem chlebek "chleb zytnio-pszenny pelnoziarnisty ze slonecznikiem" sklad: maka zytnia razowa, maka pszenna, zyto lamane, ziarno slonecznika, sol, drozdze. nadaje sie to [...]
[...] i minerałów. Je się je do wszystkiego, traktując jako węglowodan o bardzo niskim IG. Oczywiście bez żadnych ograniczeń. Jutro będę próbowała mojego nowego przepisu na chlebek z pełnego przemiału: 200 g pszenicy 200 g żyta 200 g owsa 50 g drożdży 250 ml mleka 0% 100 g suszonych śliwek 100 g suszonych fig 100 g orzechów włoskich sól do smaku [...]
[...] się zagościć tu na dłużej :)) Chciałabym poznać Wasze osiągnięcia na MM, tzn. ile udało Wam się zrzucić kg i w jakim czasie? I jeszcze jedno: Bardzo lubię taki fajny chlebek firmy Mastemacher - żytni pełnoziarnisty, skład: rozdrobnione ziarno żytnie, mąka żytnia, mąka pszenna, woda, sól , drożdże. Czy to jest dobry chleb (pewnie nie, ale [...]